Search

Διάλογοι από την καθημερινότητα ενός ψυχοθεραπευτή (vol. 4)

🎈Η Χ., καθισμένη απέναντί μου, μου περιγράφει εδώ και ώρα το πόσο δύσκολα βιώνει το νέο ρόλο της ως μητέρα. Οι αλλαγές, που έφερε στη ζωή της ο ερχομός του μωρού της, ήταν πολλές και απότομες. Και ταυτόχρονα συνεχίζει καθημερινά να παλεύει με την κατάθλιψη.

-Έχεις σκέψεις αν είσαι καλή μητέρα, τη ρωτάω προς το τέλος της συνεδρίας μας.

-Ναι, μου απαντά μονολεκτικά.

-Ωραία! Γιατί όλες οι καλές μαμάδες έχουν τέτοιες αγωνίες! Αλίμονο στη μανούλα που είναι απολύτως βέβαιη, πως κάνει τα πάντα σωστά.

Χαμογέλασε και συνέχισα.

-Άλλωστε μια καλή μαμά φροντίζει πρωτίστως τον εαυτό της και εσύ κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να φροντιστείς! Για παράδειγμα είσαι εδώ!

…………………………..

Η Χ. με ευχαρίστησε και έφυγε, εγώ όμως χάθηκα για λίγο στις σκέψεις μου…

💭Πόσο δύσκολο είναι άραγε να γίνεσαι μητέρα σε μια τέτοια εποχή, με όλη αυτήν την πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία! Να πρέπει να προσέξεις αυτό, να λάβεις υπόψιν σου το άλλο, να ενημερωθείς για το τρίτο…. Να διαβάσεις για ένα νέο μοντέλο διαπαιδαγώγησης που πήρε το μάτι σου, να εφαρμόσεις μία καινοτόμο μέθοδο που άκουσες, να προλάβεις κάθε ψυχικό τραύμα του παιδιού και να κάνεις, όσα κάνει και η μαμά που ακολουθείς στο instagram…

💭Να ήξερες πόσο σε συμπονώ εσένα μανούλα, που αγωνίζεσαι καθημερινά, μαζί με όλους τους υπόλοιπους ρόλους σου, να φέρεις εις πέρας και αυτόν της μητρότητας!

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email

Είσοδος